Grote kans dat dit dubbel gerookte ham zal zijn de lekkerste vakantieham die je ooit hebt geproefd. Hoe weet ik dit? Ik maak deze ham nu al een aantal jaren en iedereen – JA IEDEREEN – gaat er gek op.
Ik zou willen zeggen dat het zo goed is omdat l gekookt, maar in werkelijkheid is het zo goed omdat het gerookt is en omdat de ahornsiroop en mijn originele rub ECHT goed samen werken op ham.
Sla NIETS over in dit recept.. het is allemaal belangrijk en DUS de moeite waard!
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Bereidingstijd: 3 uur
- Roker Temp: 225°F (107°C)
- Vlees Finish Temp: 120°F (49°C)
- Aanbevolen houtsoort: pecannoot
- Spiraal gesneden ham (de mijne was een 10 ponder)
- ECHTE ahornsiroop (je kunt dit goedkoop krijgen bij clubwinkels zoals Costco)
- Jeff’s originele rub
- Tandenstokers
Ik krijg deze vraag vaak, dus ik dacht dat ik het meteen zou aanpakken – het bedrijf dat de hammen produceert, heeft zijn eigen proces om gerookte smaak aan ham toe te voegen en het is niet slecht, maar wat we kunnen doen in onze eigen roker is veel beter naar wat ze kunnen doen op de productielijn.
Dus wanneer een reeds gerookte ham of ham met rooksmaak opnieuw door jou wordt gerookt, wordt deze twee keer of dubbel gerookt.
Ik raad aan om de ham in een ondiepe pan te doen.
Schil elk plakje en besprenkel het met ahornsiroop.. ga je gang, wees genereus en leef een beetje!
Maak je geen zorgen over de verspilling.. die ahornsiroop die naar de pan loopt, vermengt zich met de rub en dat gieten we later over de plakjes ham.
Zodra elk plakje lekker plakkerig is, ga je er weer doorheen en pel je elk plakje eraf, zodat het goed wordt aangebracht mijn oorspronkelijke rub .
Vergeet niet om dat voorste stuk en de zijkanten en achterkant van de ham ook mee te nemen.
Terwijl de ham kookt, zullen de plakjes soms omvallen, dus het is een goed idee om ze met een paar tandenstokers op hun plaats te prikken.
De ham is nu klaar voor de roker.
Elke roker zal hiervoor werken en het duurt slechts ongeveer 3 tot 4 uur, afhankelijk van de temperatuur die je gebruikt.
Onthoud dat je de ham niet kookt, maar alleen doorwarmt en de rook een paar uur lang de ham laat kussen.
Stel je roker in voor indirect koken op ongeveer 225 ° F (107 ° C) en mijn aanbeveling is om pecannoten te gebruiken voor rook, als je dat beschikbaar hebt. Anders werkt elk rookhout.
Als uw roker een waterpan heeft, vul deze dan.
Zet de pan met de ham op het rookrooster en laat ongeveer 3 tot 4 uur trekken.
Ongeveer een keer per uur, of vaker als je dat wilt, ga je naar buiten en smeer je de buitenkant van de ham in met de ahornsiroop en wrijf je de druppels in de pan. Je hoeft de plakjes niet te schillen, alleen de buitenkant is voldoende.
Als je niet genoeg druppelt op de bodem van de. pan, je kunt als volgt een partij hamglazuur maken:
Ga ongeveer een keer per uur naar buiten en bestrijk de buitenkant van de ham met dit spul. Je hoeft de plakjes niet te schillen, alleen de buitenkant is voldoende.
Wanneer de ham wat knapperigheid aan de randen begint te krijgen of wanneer je de heerlijke geur niet meer kunt verdragen zonder een hap te nemen, noem het dan klaar.
Verwijder de tandenstokers en scheur de plakjes af in een serveerschaal.
Zie je dat kleinere stuk midden vooraan? Scheur dat eraf en deel het met je honing.. het is het beste stuk van de hele ham!
Al die zoete en rokerige sappen in de pan kunnen nu over de plakjes worden gegoten.
Serveer en geniet!
Ik heb mensen horen vragen of je hier honing op kunt gebruiken.. het antwoord is JA. Ook erg goed!
Een andere vraag die ik heb gekregen toen ik het over deze methode had, is “kun je de ham met de platte kant naar beneden leggen?”. Dat kan, maar naar mijn mening kan de rook ook niet tussen de plakjes komen en dat zie je terug in het eindproduct.
Afdrukken
Dubbel gerookte vakantieham geglazuurd met ahornsiroop
Grote kans dat deze dubbel gerookte ham het wordt de lekkerste vakantieham die je ooit hebt geproefd. Hoe weet ik dit? Ik maak deze ham nu al een aantal jaren en iedereen – JA IEDEREEN gaat er gek op.
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 3 uur
- Totale tijd: 3 uur 10 minuten
- Categorie: Voorgerecht, hoofdgerecht
- Keuken: Heet roken
Stap 1: Maple Syrup en Rub
- Leg de ham in een ondiepe pan.
- Schil elk plakje en besprenkel het met ahornsiroop.
- Ga er nu weer doorheen en pel elk plakje eraf en geef het een goede toepassing van mijn originele wrijving.
- Vergeet niet om dat voorste stuk en de zijkanten en achterkant van de ham ook mee te nemen.
- Speld het voorste plakje op zijn plaats met enkele tandenstokers rond de omtrek zodat het niet omvalt tijdens het koken.
- De ham is nu klaar voor de roker.
Stap 2: Rook het
- Stel je roker in voor indirect koken op ongeveer 225 ° F (107 ° C) en mijn aanbeveling is om pecannoten te gebruiken voor rook, als je dat beschikbaar hebt. Anders werkt elk rookhout.
- Als uw roker een waterpan heeft, vul deze dan.
- Zet de pan met de ham op het rookrooster en laat ongeveer 3 tot 4 uur trekken.
- Maak een batch hamglazuur met ½ kopje ahornsiroop en 2 TBS van Jeff’s originele rub.
- Glazuur ongeveer een keer per uur de buitenkant van de ham met dit spul. Je hoeft de plakjes niet te schillen, alleen de buitenkant is voldoende.
Stap 3: Snijd en serveer
- Wanneer de ham wat knapperigheid aan de randen begint te krijgen of wanneer je de heerlijke geur niet meer kunt verdragen zonder een hap te nemen, noem het dan klaar.
- Verwijder de tandenstokers en scheur de plakjes af in een serveerschaal.
- Al die zoete en rokerige sappen in de pan kunnen nu over de plakjes worden gegoten.
- Serveer en geniet!
Notities
Ik heb mensen horen vragen of je hier honing op kunt gebruiken.. het antwoord is JA. Ook erg goed!
Een andere vraag die ik heb gekregen toen ik het over deze methode had, is “kun je de ham met de platte kant naar beneden leggen?”. Dat kan, maar naar mijn mening kan de rook ook niet tussen de plakjes komen en dat zie je terug in het eindproduct
Bestel VANDAAG nog Jeff’s Rubs en barbecuesaus!
✅Mijn rubs en saus zullen de beste wat je ooit hebt geproefd en het is een geweldige manier om te steunen wat we doen!
Opmerking: Je kunt ook de formules voor mijn rubs en saus bestellen en deze zelf thuis maken. Grijp die HIER en meteen downloaden.